Bedverhalen

Slaapexperts adviseren om je bed alleen te gebruiken om in te slapen of voor romantische activiteiten. Die boodschap heb ik tien jaar lang in de wind geslagen. Mijn slaapkamer was de fijnste plek van mijn huis. Zo ongeveer mijn hele leven speelde zich af in mijn simpele Ikeabed. Ik at er, keek er films, voerde er mijn belastingaangifte in, plande er vakanties, maakte er ruzie met geliefdes.

Read More

Kamp Koekieloekie

Het NPO-fonds is een fonds dat per jaar 16 miljoen euro besteedt aan dramaproducties, documentaires en talentontwikkeling bij de publieke omroep. Als maker kun je, samen met een producent en een omroep, een aantal keer per jaar bij dit fonds geld voor een project aanvragen. Een commissie beoordeelt de aanvraag en bepaalt vervolgens of het project wel of niet geld krijgt toegewezen.

Read More

Overleven

Lincoln ontwaakt hevig bibberend in een eindeloze sneeuwvlakte. Het duurt even voor hij zich herinnert waar hij is: boven op Mount Everest. Zijn vrienden hebben hem achtergelaten, omdat ze dachten dat hij was gestorven aan hoogteziekte. Ziek, verzwakt en onderkoeld dringt het besef tot hem door dat als hij dit wil overleven, hij in zijn eentje de berg zal moeten afdalen.

Read More

Hij had inspiratie

"Maareh, wanneer schrijf jij dan het liefst?" Zijn houding verraadt dat hij hoopt dat ik ook bohemian leef. Dat ik nu ga vertellen over lange nachtelijke uren met mijn laptop, een fles rode wijn en een lijn coke. Of over zomaar ineens op zondagmiddag in een cafeetje begeesterd een hele speelfilm eruit rammen. Net zolang tot de tent dichtgaat en ik besef dat ik de hele dag niks heb gegeten.

Read More