Overleven

Lincoln ontwaakt hevig bibberend in een eindeloze sneeuwvlakte. Het duurt even voor hij zich herinnert waar hij is: boven op Mount Everest. Zijn vrienden hebben hem achtergelaten, omdat ze dachten dat hij was gestorven aan hoogteziekte. Ziek, verzwakt en onderkoeld dringt het besef tot hem door dat als hij dit wil overleven, hij in zijn eentje de berg zal moeten afdalen.

Read More

Hij had inspiratie

"Maareh, wanneer schrijf jij dan het liefst?" Zijn houding verraadt dat hij hoopt dat ik ook bohemian leef. Dat ik nu ga vertellen over lange nachtelijke uren met mijn laptop, een fles rode wijn en een lijn coke. Of over zomaar ineens op zondagmiddag in een cafeetje begeesterd een hele speelfilm eruit rammen. Net zolang tot de tent dichtgaat en ik besef dat ik de hele dag niks heb gegeten.

Read More

Vechtmeisje

Afgelopen editie van het Cinekidfestival zat ik in de jury voor de beste Nederlandse familiefilm. Unaniem riepen we de film Vechtmeisje als winnaar uit. Hoofdpersoon in deze film is Bo (12), een driftig, ongelukkig meisje dat dankzij kickboksen leert haar woede te beheersen. Fanatiek, sterk, en stoer vecht ze zichzelf naar een beter leven.

Read More

Jeugdtrauma

Iedereen heeft als kind wel zo’n film gezien die eigenlijk te eng voor je leeftijd is. Voor mij was dit De Johnsons, een Nederlandse horrorfilm van Rudolf van den Berg uit 1992. Ik was toen 10 jaar. Kijkwijzer geeft voor deze film 16 jaar en ouder aan. Wat ik destijds in die bioscoopzaal deed, ik weet het niet. Maar ik zat er. En dat heb ik geweten ook.

Read More