van god los 'Kortsluiting'

Kortsluiting is een zelfstandige aflevering van een dramaserie geïnspireerd op waargebeurde misdrijven.  Danielle kent geen veilige thuissituatie: moeder Nadia laat zich mishandelen door haar agressieve vriend Gerrie, er zijn altijd geldproblemen en Danielles halfbroertje Rody keert zich steeds heftiger tegen zijn zus. Danielle hoopt de geweldscirkel waarin ze is opgegroeid te ontvluchten, maar haar plannen ontketenen een reeks aan heftige confrontaties. 

Ik schreef mee aan deze aflevering toen ik nog niet zo heel lang afgestudeerd was van de Filmacademie. Ik vond het heel spannend om buiten mijn eigen genre van de tragikomedie te gaan en een dramatisch verhaal over een misdrijf te gaan schrijven. Ik was bang dat ik het niet geloofwaardig zou kunnen krijgen omdat het zo ver van mijn bed show was. Uiteindelijk vond ik het heel leuk om te doen. Zo leuk dat ik hierna nog twee Van God Los afleveringen heb geschreven. 

Credits

Regie: Rita Horst
Scenario: Anne Barnhoorn
               Lotte Tabbers
               Michael Leendertse
               Willem Bosch
Release: 2011
Producent: Pupkin Film
Omroep: BNNVARA

 
still_kortsluiting1.jpg
still_kortsluiting2.jpg
still_kortsluiting3.jpg