jack bestelt een broertje

Jack (8) heeft twee moeders, is enig kind en kan totaal niet alleen zijn. Jack’s grootste wens is dan ook een broertje. Maar dit broertje komt er maar niet. Hoe vaak hij zijn moeders er ook om smeekt. Uit protest heeft Jack twee konijnenoren opgezet, die hij pas afzet als zijn moeders hem geven wat hij wil.

Als Jack ontdekt dat zijn moeders hem via internet besteld hebben gaat er een wereld voor hem open. Hij kan dus gewoon zelf een broertje bestellen! Dit besef resulteert in een reis vol wonderlijke ontmoetingen met de meest vreemde figuren, waarbij Jack ontdekt dat hij zelf eigenlijk best leuk gezelschap is.

Jack Bestelt een Broertje was het eerste script dat ik voor een jong publiek schreef. Ik was best nerveus of dit goed zou uitpakken. Zouden ze het niet te flauw vinden, of juist te moeilijk? Toen ik op de premiere tijdens het kijken van de film alle kinderen helemaal dubbel zag liggen en sommigen zelfs wild op hun stoel zag springen van het lachen, was ik helemaal trots. Het was een heel rewarding moment. 

Awards

Gouden Film (100.000 bezoekers)

Gouden Pen (100.000 bezoekers)

Genomineerd voor de Audience Award NFF 

 

 

Credits

Regie: Anne de Clerq
Scenario: Anne Barnhoorn
               Anne de Clerq
Release: Februari 2015
Producent: 2CFILM
Distributeur: Just Film Distribution

Meer info

Kijk de film op Videoland
Bestel de DVD
IMDb

 
still_Jack bestelt 4.jpg
still_Jack bestelt 5.jpg
still_Jack bestelt.jpg