still_happyhannah1.jpg

happy hannah

Happy Hannah is een korte tragikomedie over de populaire YouTube vlogster Hannah (32). In haar flitsend gemonteerde vlogs vol vrolijke beelden geeft ze tips voor een beter liefdesleven. Haar vriend Victor figureert regelmatig en op beeld lijkt Hannah het allemaal geweldig voor elkaar te hebben. Op de dag dat Hannah het vijfjarig bestaan van haar vlog viert en tien volgers heeft uitgenodigd om 'live' met haar te komen eten kiest haar vriend er echter voor zijn eigen plan te trekken. De dag loopt net even anders dan gepland, dus wordt het voor Hannah steeds lastiger om de schone schijn op te houden.

Happy Hannah is mijn regie debuut. Na bijna tien jaar in het scenario vak te hebben gezeten was er bij mij een sterke wens om mijn werk in eigen hand te houden gegroeid. Het was enorm spannend om voor het eerst mijn eigen woorden om te zetten in beelden, maar ook enorm leuk. Voor het script was ik geïnspireerd door de eindeloze schare aan frisse, hippe vloggers waar YouTube mee vol staat. Het willen hooghouden van perfectie is een tendens van deze tijd die mij zeer tegenstaat en die ik dan ook vaak in mijn werk onderuit probeer te halen. 

Credits

Regie: Anne Barnhoorn
Scenario: Anne Barnhoorn
Release: September 2017
Producent: Topkapi Films
Omroep: NTR

 
still_happyhannah2.jpg
still_happyhannah3.jpg